Mentale

 Gezondheid & Corona

 

Op deze pagina vind je tips, informatie en persoonlijke storytelling. Voor vragen of suggesties kun je terecht bij de pagina 'Contact'. Of stuur een berichtje naar één van onze social media kanalen.

 

Het stigma rond mentale gezondheid & ziektes is enorm groot. Maar waarom eigenlijk? 1 op de 4 mensen krijgt te maken met een mentale ziekte, dat is gemiddeld 1 persoon per huishouden. De Coronacrisis heeft een gigantische impact op veel mensenlevens en de economie. Ook op geestelijk gebied vraagt de Coronacrisis veel van ons allemaal. Als je soms uitdagingen hebt rondom je mentale gezondheid dan kan dit een extra moeilijke periode zijn.  Daarom is het extra belangrijk om het stigma rondom geestelijke problematiek te doorbreken en er met elkaar over te praten. 

 

 

Podcast van Anoek Harder

Anoek Harder is een eigen podcast begonnen over mentale gezondheid & spiritualiteit. Hierin heeft ze het onder andere over thema’s als perfectionisme, controledwang, faalangst & prestatiedruk. Super openhartig vertelt ze over haar eigen ervaringen én hoe ze het heeft om kunnen draaien naar iets positiefs! Zulke openheid over persoonlijke kwetsbaarheden kunnen we wel even gebruiken in deze moeilijke tijd. Respect voor jou lieve Anoek! Volg Anoek via:

 

Het persoonlijke verhaal van Ramon

 

Ramon hoort bij ons kernteam en is al een lange tijd bezig met het doorbreken van stigma's rondom mentale gezondheid. Bekijk de onderstaande video waarin Ramon openhartig vertelt over zijn eigen proces. 

 

 de youtube serie "Zo gek nog niet" van Mindlessminds.

 

Mindlessminds heeft een hele reeks filmpjes over mentale gezondheid. Bekijk hieronder de eerste aflevering en bekijk meer op hun pagina op Youtube.

 

Landelijk Loket voor mentale gezondheid

 

Omdat het niet altijd duidelijk is waar je terecht kunt voor hulp heeft Het RIVM in juni een loket voor mentale gezondheid opgericht. Hier kun je terecht Als je op zoek bent naar hulp of informatie hoe je met  emotionele belasting om kunt gaan. Bijvoorbeeld als je zelf Corona hebt gehad, als je werkt in de zorg of als je gewoon zorgen hebt. Hier kom je terecht bij dit landelijk loket:

 

Hulp bij psychische problemen in Hoorn

 

Ook de gemeente Hoorn heeft een overzicht waar je hulp kunt aanvragen wanneer je te maken hebt met geestelijke problematiek:

Jongvolwassenen & mentale gezondheid

 

In Hoorn en omstreken is Stichting Tweestrijd actief voor jongvolwassenen. Stichting Tweestrijd wil jongeren aansporen om over hun problemen te praten, om zo te proberen het aantal zelfmoorden onder jongvolwassenen terug te dringen. Zo geven ze gastlessen en organiseren ze bijeenkomsten. Op hun pagina vind je tips om geestelijke problematiek te signaleren.

Gewoon een handje helpen

 

Misschien verveel je je soms en heb je de behoefte om je handen uit de mouwen te steken. Wordt dan vrijwilliger bij Jong West-Friesland in Actie, zij zijn opzoek naar vrijwilligers! Bij hun kun je je passie en kwaliteiten ontdekken. Zo kun je gewoon vrijwilligerswerk doen of maatschappelijke diensttijd. Een goede manier om je verder te ontwikkelen tijdens je studie of een nieuw pad te realiseren naar je toekomstige baan.

Laat hieronder een reactie achter!

Ongepaste opmerkingen worden direct verwijdert.

Commentaren: 0